Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

16 lat, jaki zawód wybrać , co zrobić ze swoim życiem ? [Boje się nowego życia,szkoły]

TheDubiDab

Zawód a Praca....  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który zawód jest op?acalny w dzisiejszych czasach ? ( W tych si? widz? )

• Elektromechanik pojazdów samochdoowych
    • Mechanik
    • Tapicer
    • Lakiernik Samochodowy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

idź na zawód który lubisz wykonywać, jak nie to do LO. Zawodówka trochę gówniana jest, ale jak ktoś się słabo uczy to może być, ja bym wolał technikum jak już bo ma średnie + zawód. :>

Opublikowano

idź na zawód który lubisz wykonywać, jak nie to do LO. Zawodówka trochę gówniana jest, ale jak ktoś się słabo uczy to może być, ja bym wolał technikum jak już bo ma średnie + zawód. :>

No właśnie ja nic nie " wykonuje " , dla mnie wszystko jest nowe. Nie uczę się dobrze dlatego chcę ukończyć zawodówkę z jakimś " zawodem " a może potem jak troszkę zmądrzeje to dalej .. Jak miałem 13-15 lat życie wydawało się lekkie, a teraz zaczynam się bać tej " dojrzałości " .

Opublikowano

Fotograf <3 jak złapiesz wprawę i będziesz robił dobre foty to kosisz na tym taki hajs, że głowa mała :O

dziwne że w zawodówce jest fotograf. technik fotogram rozumiem ale w zawodówce pierwsze słysze. każdy się chyba bał nowej szkoly większej ilości nauki itp. ale czy to że się boimy czegoś świadczy o tym że nie damy sobie z tym rade? a wiesz że szkoła średnia decyduje o naszym dalszym życiu?warto się zastanowić bo to ważny wybór

jeżeli masz możliwość wybierz fotografa albo to co samemu by cię tam interesowalo

Opublikowano

Z tego co tu masz ja poleciłbym Ci mechanika samochodowego lub elektromechanika samochodowego ;)

Pieniądze jakieś z tego w przyszłości są jeżeli dobrze wszystko ogarniesz , co do kształcenia i zawodówek to osobiście uważam , że będziesz wedle własnej woli mógł sie dokształcać : )

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

Rozumiem widzę, że tutaj przeważa " fotograf " aczkolwiek co myślicie o " Lakiernik samochodowy " to jedyne co przychodzi mi do głowy w czym mogę się spełniac, ale ja nigdy nie miałem smykałki do zdjęć.

Opublikowano

Tia, na gimb-forum na pewno dobrze ci doradzą.

Z tego co wiem młodzież wybiera pracę w POM-ie (Powolny Obchód Miasta)

Idź na kierunki związane z budownictwem

budowlańcem możesz zostać i bez szkoły, więc nie ma sensu za bardzo chyba :P

Opublikowano

Fotografia jest niezła. Zarabiasz kasę dosyć łatwo. A jak to polubisz to jest jeszcze fajniej ;)

A jak nigdy nie trzymałem w dłoni aparatu ? Poradzę sobie ?

Opublikowano

Ja ci polecam "Elektromechanik pojazdów samochodowych" jak już znajdziesz prace, masz gwarantowana wysoką pensje
(plus samochodów ciągle przybywa wiec ta praca będzie bezpieczna i jest dość ciekawa )

1382302052-U722126.jpg
Opublikowano

Hmm, realnie mówiąc nie zarobisz cudów na takich sprawach. Najlepiej być dobrym w wąskiej specjalizacji, i dobrze "czuć" co robisz, no i przede wszystkim dobrze czuć się w tym co robisz ;) Wybrałbym coś innego niż masz tutaj wypisane ;) Jak cię nie cieszy fotografia - zajmij się czymś innym.
Lakiernictwo, ogólnie sprawy samochodowe - zależy od twojego regionu. Najbardziej "fajną" sprawą z tego byłby Elektromechanik pojazdów samochdoowych z profesjonalnym warsztatem, wtedy na prawdę dużo zbierzesz ;)

7yo9.png

Opublikowano

Rozumiem to i zdaje sobię sprawę, że te WSZYSTKIE zawody są " dobre " ale boje się czy sobie poradzę, każdy zawód ktoś krytykuje, ktoś chwali. To takie trudne jak dla mnie jestem jeszcze " dzieckiem " wacham się, nie chce popełnić błędu chciałbym najlepiej popisać z kimś dorosłym na przykład na gg, lecz nie jest to możliwe bo nie znam takiej osoby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...